Pages

sobota 24. februára 2018

Ako si zlepšiť pamäť


Ahoj.

Ľudský mozog je jeden z najdôležitejších orgánov v našom tele. Pracuje 24 hodín denne, 7 dní v týždni už od narodenia. A hoci sa nám mnohokrát nechce mali by sme sa starať aj o náš mozog. A to tým, že sa budeme neustále niečo nové učiť. 

love, heart, and brain image
zdroj: www.weheartit.com


V prvom rade, dôležitá vec je viera v samého seba. Ak si veríte, že niečo dokážete, tak to tak aj skutočne bude. Takže verte si, že ste schopní sa naučiť 100 slovíčok za deň z určitého jazyka a neodkladajte to na neskôr alebo na potom alebo na zajtra. Pretože to nebude ani potom, ani zajtra, ani nikdy.

Ďalším dôležitým bodom je samotné učenie sa, pretože samo nám to do hlavy nenaskáče. Bohužiaľ, je to tak. Čím viac sa učíte, tým viac používate mozog. Logicky. : ) A teda časom sa Váš mozog dokáže rýchlejšie a ľahšie naučiť mnoho ďalších poznatkov. Takže učte sa denne a čítajte denne. Mojím typom je používanie aplikácií, ktoré sú napríklad určené na učenie jazykov. Ja používam aplikáciu Duolingo. A dokonca aj sama aplikácia Vás kontaktuje emailom, ak aplikáciu dlho neotvoríte. A že sú niektoré emaily fakt brutálne...(viz. obrázok) Ale samozrejme v obchode Google play alebo Appstore ich môžete nájsť oveľa viac.

funny, italian, and language image
zdroj: www.weheartit.com

Pokiaľ pri učení máte potrebu niečo vyhrýzať, tak najlepšou možnosťou sú oriešky, horká čokoláda a čučoriedky. Ale aj normálne jedlo dokáže pomôcť mozgu lepšie pracovať, napríklad: brokolica, vajíčka, ryby, ovocné šťavy, špenát a podobne. A nezabúdajte na vodu. Či už čistú alebo obohatenú o citrón, maliny, chia semienka a mnoho iného.

V zdravom tele, zdravý duch. Takže aj pohyb na čerstvom vzduchu ako prestávka medzi učením sa je vynikajúci výber.

Rozhodne sa nikdy neprestávajte učiť, lebo ako raz povedal Henry Ford:
„Každý, kto sa prestane učiť, je starý, či už má 20 alebo 80. Každý, kto sa stále učí, zostáva mladý. Je najlepšie zostať mladý.“

 brain, fact, and it image
zdroj: www.weheartit.com

To bude všetko pre tento článok. Želám Vám krásny zbytok dňa a veľa prečítaných kníh. : )

3 komentáre:

  1. Great post and lovely blog dear! <3
    Have a nice weekend! xx


    Check my New post

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O aplikaci už jsem něco málo četla, ale osobně jsem nezkoušela. Mě při učení pomáhalo neustálé opakování do zblbnutí a také to, když jsem si psala výpisky ručně na papír, to jsem si to pak zapamatovala hned. Nějaké doplňky stravy typu Ginko Biloba jsou jen zbytečně vyhozené peníze :-) teď už jsem ze školy spoustu let a i když pracuji u počítače, ráda si vše vypisuji postaru ručně a to mi pomáhá :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přesně tak, i duševně bychom si měli odpočinout. V tom s tebou souhlasím. O aplikaci jsem neslyšela, ale jdu na ní mrknout, protože to vypadá zajímavě a určitě bych jí chtěla vyzkoušet, jak to funguje :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť

Design by | SweetElectric