Pages

utorok 20. marca 2018

Ako si spraviť gélové nechty v pohodlí domova


Ahojte,

po dlhšej dobe sa konečne ozývam. Prichystala som si pre Vás veľmi zaujímavý článok a verím, že Vám aj dosť pomôže. V prvom rade by som rada podotkla, že všetko som si kúpila sama a nič nie je sponzorované, pretože to v článku, tak vyznieva. :) 


Moje prvé gélové nechty som si nechala spraviť, keď som mala stužkovú, čo bolo pred dvoma rokmi. Už skoro troma. Nechty boli po nich zničené, suché, lámavé a bez života. Iba ako také papieriky. Nechty ma boleli a hoci boli naozaj nádherné, keď sa tieto nechty zlomili, tak to bola neskutočná bolesť.

Minulý mesiac som narazila na značku modelones, ktorú nájdete napríklad na aliexpresse. Táto značka predáva UV lampy, gélové laky, base laky, top laky a podobne. Proste úplne všetko.

Ja som s touto značkou veľmi spokojná, pretože nechty nie sú zničené. Na odstránenie nepotrebujete opilníkovať pol nechtu. Stačí Vám lak podobrať a odstránite ho celý preč. Samozrejme nechty si potom treba natrieť výživným olejčekom, pretože pod vrstvou gélu nedýchajú.
Nechty sú príjemné, nie sú tvrdé, ale zároveň Vás necht chránia pred štiepením a lámaním.

Ja som si pre Vás pripravila návod ako si tieto gélové nechty robím.


Toto je samostatná UV lampa, ktorú si môžete objednať v niekoľkých farbách – slabo ružová, slabo modrá a slabo zelená. Ja som si brala túto slabučko ružovú. UV lampa má plastové nožičky, ktoré môžete otvoriť a normálne si ju niekam položiť, takže ju nemusíte držať v ruke. K lampe Vám príde takýto kábel, ale je k dispozícii aj varianta s úplným napájaním do zásuvky.


Ďalej som si objednala Base CoatTop Coat. Tieto laky sú potrebné pre vytvorenie gélových nechtov. Ja osobne mám doma veľkú kopu gélových lakov, takže som si nepotrebovala objednať iné farebné kombinácie. Princípom je, že si dáte Base Coat, akúkoľvek farbu, ktorú chcete. Na základ môžete naniesť aj obyčajný lak, ale treba dať viac vrstiev, lebo na základ sa obyčajný lak veľmi ťažko zachytáva. A na ten lak dáte Top Coat.


Každú vrstvu musíte „zapiecť“ v UV lampe, inak sa nedočkáte uschnutia. Moja UV lampa má 45 sekundový a 60 sekundový interval svietenia. Niekedy si dám dvakrát 45 sekúnd, aby som si bola skutočne istá, že daný lak, respektíve vrstva, je zaschnutá.


A vualá, nechty sú hotové a zároveň veľmi pekné. Inak ja mám teraz nechty veľmi krátke, pretože sa mi lámali a štiepali, takže toto je pre mňa obrovské vykúpenie. Je to otázka veľmi krátkeho času a urobíte si ich aj samy. Na dotyk sú veľmi príjemné. A ja som naozaj moc spokojná.

Dúfam, že Vám článok pomohol a že danú značku vyskúšate. :)

4 komentáre:

  1. Gelové nehty jsem doma nikdy nezkoušela, jen párkrát od kosmetičky. Já si docela vystačím s obyčejnými laky, ale i na to jsem někdy líná :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na gelové nehty chodím každé 3-4 týdny ke kosmetičce. Doma jsem je ještě nikdy nezkoušela, ale už jsem nad tím taky přemýšlela. Vypadá to krásně a i celkem jednoduše. Možná nad tím ještě popřemýšlím :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tu lampičku mi doporučovala nějaká slečna, ale prý jen na gel laky :D jenže já potřebuji celkovou modeláž nehtů

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gelové nehty jsem nikdy nezkoušela, ale kamarádka na nich docela ujíždí, tak uvidíme, kdy mě to chytne taky. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Design by | SweetElectric