Pages

pondelok 25. decembra 2017

Čo som dostala na Vianoce 2017

Ahojte, priatelia.

Je pokojný pondelkový večer, 25.12. 2017, a teda deň po Vianociach. Čas na mobile hlási 20:30. A ja som si dovolila Vám napísať tento článok o tom, čo som dostala na tieto Vianoce a ako som ich prežila v kruhu najbližšej rodiny. Samozrejme, rada by som podotkla, že tieto sviatky rozhodne nie sú iba o darčekoch, ale o pokoji, láske a porozumení v rodine. Naozaj neznášam zbytočné hádky, rozčuľovanie sa a stres. Preto vždy v našej rodine chodím ako generál a každému opakujem slová, aby sa zbytočne nehnevali a nerozčuľovali.


Ja som tieto sviatky stavala stromčeky dva a aj som slávila dvoje Vianoce a obe boli nádherné. Jedny s rodinou a druhé s mojím milovaným priateľom.

   

Zbožňujem začiatok vianočného dňa, keď sa ráno zobudíte a na displeji mobilu uvidíte, že je Štedrý deň. Naozaj príjemný pocit. Aspoň pre mňa. Prídete dole, všade rozvoniava vôňa medovníkov a kapustnice. Pomaly urobíte zemiakový šalát, smažia sa Vám rybky na večer a robíte posledné upratovania. U nás už naozaj veľmi dlho sa neje kapor. Nikto z nás ho nemal rád, bolo v ňom veľa kostí a aj nám dosť smrdí.

Naša štedrá večera je plná tradícií. Pod obrus dáme peniaze a šupiny z kapra, aby boli v rodine na rok peniaze. Na stole máme misu plnú ovocia, zeleniny, vajec a podobne, na znak hojnosti. Na začiatok večere sa pomodlíme ako správna kresťanská rodina. :) Potom ocino rozreže jabĺčko na polku. Keď je tam hviezdička, tak bude v rodine zdravie, keď krížik tak choroba. Veľa ľudí vraví, že krížik je znak smrti, ale moc si to nemyslím. Tento rok nám vyšla opäť nádherná hviezda. ♥ Ďalej si dáme oblátky s medom a potom nám oco medom urobí krížik na čelo, aby sme poslúchali. Ďalej spapáme kapustnicu s každoročným domácim chlebíkom a na to si dáme rybu so šalátom. U nás je zvykom zjesť všetko. Celá večera je nesená vo veľkom pokoji, smiechu a šťastí.

Po dojedení si ešte chvíľu posedíme, porozprávame sa a potom tatino ide pozrieť na stromček či už bol u nás Ježiško. Keď zazvoní na zvonček, tak môžeme ísť pozrieť. A vždy každý rok je to obrovské prekvapenie na to všetko, čo pod stromčekom je. Niekedy mám pocit, že si to všetko ani nezaslúžime. Väčšinou si rozdelíme darčeky, urobíme fotky a prezlečieme sa do nového pyžamka. Tento rok, som sa ale prezliekla do pohodlného oblečenia, zbalila posledné darčeky a počkala kedy pre mňa príde priateľ. U neho sme si rozbalili darčeky, keďže sme boli obaja po večeri a nedokázali sme do seba napratať už ani sústo. Pozreli sme si samého doma, pelíšky a večer ma zaviezol domov, kde som unavená, ale šťastná, padla do postele a spala do rána ako bábätko.

A teraz, Vám ukážem akého bohatého Ježiška som mala tento rok. Ja dúfam, že každý z Vás si tieto krásne sviatky užil, aj keď ešte ani zďaleka neskončili. Ďalší článok čakajte 31.12. 2017 a teda v posledný deň tohto roku o mojich obľúbených produktoch za tento rok.

         

         

Zatiaľ Vám prajem krásny zbytok večera a ešte krajšie ukončenie vianočných sviatkov. ♥

2 komentáre:

  1. Jéj, veľmi ti ďakujem za tvoj komentár a aj za tvoju priazeň na instagrame a milé slová :) veľmi to človeka zahreje pri srdci. Taktiež ti ďakujem za poprianie k vysokej škole, tebe tiež želám veľa energie do učenia, veľa A-čok v indexi, hehe :)
    My zase keď krájame jabko, tak nám pri tom starký rozpráva že keď budeme blúdiť v tme, máme si spomenúť s kým sme jedli jablko na štedrý večer a nájdeme cestu. Na článok 31.12.2017 teda ako posledného roka sa uričte prídem pozrieť. Akurát si ma inšpirovala aby som aj ja napísala nejaký článok keď už teda bude posledný deň v roku. Darčeky si dostala krásne, tá kozmetika vyzerá dosť luxusne :O :)

    Ja vianoce tiež prežívam veľmi, milujem tú amosféru, rodinný kľud a špecifické viančné vône :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, že si prišla pozrieť. Až ma to pri srdiečku zahrialo. Rozhodne sa na tvoj ďalší článok teším :)

      Odstrániť

Design by | SweetElectric