Pages

piatok 2. februára 2018

Ako sa zbaviť alebo obmedziť akné

Ahojte.

Dnes som si pre Vás pripravila článok, ktorý by Vám mohol pomôcť, ak sa trápite s nepekným akné.

article
zdroj: www.weheartit.com


Akné je najväčší strašiak, ale aj problém väčšiny mladých ľudí. Vrátane mňa. Samozrejme, je tu veľa možností ako sa starať o Vašu pleť a aké masky, krémy a micelárne vody používať. Ale ja Vám poviem, čo robím ja, aby moja pleť bola čistá a pekná.

aesthetic
zdroj: www.weheartit.com

Základy
Pite veľa vody! Skutočne to pomáha. Voda eliminuje toxíny z Vášho tela, hydratuje Vás a napomáha k tomu, aby Vaša pleť nebola príliš mastná, a teda nemala tendenciu k tomu sa zapaľovať.

Hýbte sa. Pohyb ako napríklad: beh, fitness, tanec, prechádzka, bicyklovanie a mnoho iného. Vaše telo a pľúca získajú viac kyslíka a aj Vaše srdce sa Vám poďakuje a o pokožke ani nevravím.

Jedlo. Ak sa budete dobre stravovať a Váš jedálniček nebude stále pozostávať z fastfoodov, mastných a vyprážaných jedál, tak to bude mať tiež pozitívny dopad na Vašu pleť.

Superthumb
zdroj: www.weheartit.com


Čistenie
Teraz konečne prichádzame k samotnému čisteniu. Ja si čistím pleť 2x denne. Ráno a večer. Často si umývam hlavu, pretože väčšina pupáčikov sa tvorí na čele a na krajoch, kde Vám začínajú vlasy. Je to preto, lebo sa tam najviac potíme. A samozrejme, snažím sa vyhýbať tomu, aby som si neustále chytala tvár. Predsa len, rukami robíte všetko, dokonca aj teraz píšem článok na počítači. Viete koľko je tam baktérií? V neposlednom rada. Používajte masky, ktoré Vám vyhovujú! Na upokojenie, na čistenie, na dezinfekciu. Na čokoľvek. Skutočne vedia pomôcť.


beauty
zdroj: www.weheartit.com


Stres
Stres je ďalším hlavným faktorom prečo sa nám tvoria vyrážky. Uistite sa, že ste v psychickej pohode, pretože fyzické zdravie je obrazom nášho psychického zdravia. Doprajte si dostatok spánku. Viem. Niekedy je to všetko veľmi ťažké, ale vždy sa cez to musíte preniesť. Nezabúdajte, že nie ste sami. 


Superthumb
zdroj: www.weheartit.com


Pár bodov na záver
Prezliekajte si častejšie obliečky na podhlavky. Nepoužívajte produkty, keď viete, že Vám nerobia dobre. To, čo pasuje niekomu inému, nemusí aj Vám. 


Dúfam, že Vám tento článok pomôže.

2 komentáre:

  1. Mně se asi akne dělá nejčastěji ze stresu, PS nebo špatného jídla. Nejhorší je nějaká náročná oslava, kde jím jako dobytek a ještě to tam třeba sklouzne k hádce, to se pak ráno vzbudím a je to jak kdybych měla přesně vepsané v obličeji, co všechno se tu noc dělo. :D :D :D Takže za mě teda taky, nejdůležitější je psychická pohoda! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To ses úplně trefila! Teď docela s akné bojují, takže se mi článek určitě hodí. A doufam, ze se ho brzo zbavim :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť

Design by | SweetElectric